
Aşçılar diyarı Bolu’yu günübirlik lezzet durakları listenizin başına yazabilirsiniz. Otobüs seyahati sonrası sabahın erken saatlerinde vardığınız şehrin hem kültürel noktalarını ziyaret eder hem de benzersiz lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Bolu’nun meşhur yiyeceklerine gelecek olursak, biz birkaç öneride bulunalım, eminim siz dolaşırken çok daha farklı tatlarla karşılaşacaksınız. Ovmaç çorbası, yayla çorbası, Abant kebabı, Yedigöller kebabı, Mengen pilavı, kabaklı veya yoğurtlu gözleme ya da kedibatmaz Bolu gurme turunda deneyebileceğiniz yemekler arasında bulunuyor. Gitmişken Bolu’nun meşhur çikolatasının da tadına bakıp, bir çikolata fabrikasını ziyaret edebilirsiniz.
Aşçılar diyarında tadına doyum olmaz lezzetleri denemek için Bolu otobüs seferleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Güneydoğu’ya yaklaşırken mutfak kültürü adeta bir başka güzel oluyor. Lezzetine doyum olmayacak kebaplar, tatlılar, içecekler hazırlanıyor. Kahramanmaraş da bunlardan biri. Özellikle komşu şehirlerin mutfak kültüründen etkilenmesi sonucunda kendine has bir mutfak ortaya çıkarmış. Otobüs ile rahatlıkla ulaşabileceğiniz Kahramanmaraş’ta midenizi şenlendirecek harika bir gün geçirebilirsiniz. Burada Maraş tarhanası, Maraş köftesi, eli böğründe, kallili köfte, sömelek, un sucuğu, ciğerli bulgur pilavı deneyebilirsiniz. Tabii ki Maraş dondurmasını saymıyoruz, onu günde birkaç defa yiyeceğinizden eminiz. Kahramanmaraş’ın kültür yumağı mutfağını keşfetmek isterseniz Maraş otobüs bileti sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Karadeniz’in kendine has mutfak kültürü gurmelerin her daim ilgisini çeker. Aslında bölge, hepimizin bildiği hamsili pilavdan çok daha geniş bir yemek yelpazesine sahip. Mısır, fasulye, et, karalahana ve hamur ağırlıklı bir kültüre sahiptir. Kaz, tavuk, ördek gibi kümes hayvanlarından da çok çeşitli yemekler yapılır. Tirit, lepsi, kaz çevirmesi ve herse bunlardan birkaçını oluşturuyor. Samsun gezisinde, Samsun pidesi, hamsili pilav, tirit (kaz yufkası), yer pancarı, mısır çorbasını mutlaka deneyin. Bu lezzeti günübirlik bir turla keşfetmek isterseniz Samsun otobüs biletini hemen alabilirsiniz.

Ege Bölgesi’nde bulunan Manisa’nın yemek kültürü geleneksel Ege mutfağının örneklerini yansıtır. Hatta sadece Ege değil, İç Anadolu Bölgesi’nin de mutfağından beslenmiştir. Gurme turuna keyifli bir otobüs yolculuğu sonrasında mükemmel bir köy kahvaltısıyla başlayabilirsiniz. Özellikle Manisa topraklarında yetişen zeytin ve doğal meyvelerle hazırlanmış reçeller damaklarınızı şenlendirecek. Daha sonra Manisa kebabı, Kula kapama, keşkek, patlıcan böreği ve katmeri deneyebilirsiniz. Manisa’nın zengin mutfağıyla tanışmak isteyenler, Manisa otobüs seferleri sayfamızı inceleyebilir.