Farklı lezzetleri denemeden önce Yunanistan ile ortak lezzetlerimiz olduğunu hatırlatalım. O kadar ortak ki birçoğunun ismi Türkçedeki telaffuzuyla aynı. Simit, daha az susamlı ve biraz daha gevrektir. Zeytinyağının vazgeçilmezi enginar, bamya, fava yine aynı lezzete sahiptir. Cacıki, bizdeki cacık. Her daim sarımsaklı yoğurt ile hazırlanıyor. Bir alternatifse kuru cacık. Bu çeşit cacığın susuz olması anlamına geliyor. Tabii ki bizim olmasa olmazlarımız midye ve kokoreç burada da var ancak sunumu ve lezzeti biraz farklılık gösterebiliyor. Keftedes (köfte), dolmades (dolma), boureki (börek) isimleri aynı olsa da Yunanistan tatili sırasında bir de Yunan usulü olanını deneyin.



Ege sahiline gidip de deniz ürünü yememek olmaz. Bizdeki isimleriyle kalamar (kalamarika), karides (garides), kefal (kefali), barbun (barbuni) genel olarak damak tadı bize yakın olarak hazırlanıyor.

Bizdeki çoban salatasını andıran, geleneksel Yunan salatası neredeyse her yemeğin yanında servis edilir. İri doğranmış domates, salatalık ve soğan, bol zeytinyağı ve beyaz peynir ile sunuluyor. Yunanistan’a ister yaz tatili ister kış tatili zamanında gidin, bu salatadan her restoranda bulabilirsiniz.
Özellikle Atatürk Evi için Selanik, mitolojiye aşık olanlar için Atina’yı görmek isteyenler. Yunanistan seferlerimizi buradan inceleyebilirsiniz.