Farklı kültürlere ev sahipliği yapan bölgeler, bu kültürlerin mutfakları ile gastronomi zenginliğini de artırıyor. Binlerce yıldır çok farklı milletleri ve dinleri barındıran Hatay ise Türkiye’de bunun en net örneğini oluşturuyor. Farklı milletlere ev sahipliği yapan kent, gastronomi kültürü açısından önemli bir alanda bulunuyor. Bu yüzden Hatay’da nerede ne yenir sorusu çok geniş bir yanıtı hak ediyor. Kahvaltıdan tatlıya oldukça farklı alanlarda leziz yemekler sizler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.
Hatay’da Nerede Kahvaltı Yapılır?
Hatay’ın mutfağı tatlı ya da kebap gibi tek bir yemek çeşidi ile sınırlandırılacak bir özellik taşımıyor. Kahvaltıdan tatlıya kebaptan sebzeye farklı yemek çeşitleri Hatay mutfağı içinde kendine yer buluyor. Serpme kahvaltı alışkanlığının yaygın olduğu bölgede kahvaltı yapmak için çok fazla seçenek yer alıyor. Antakya’daki kahvaltı evleri geniş seçenekleri ile bu mekanların başında geliyor. Yöreye özel zahter, acılı çökelek, zeytin, tereyağında kızartılan Antakya peyniri, biberli ekmek gibi yiyecekler mekanların kahvaltı menüsünde bulunan onlarca kahvaltılıktan yalnızca bazıları. Suriye ve Fransız mutfağı gibi farklı mutfaklardan izler taşıyan Hatay sofraları kahvaltı dışında da yeme içme meraklılarına bol alternatif sunuyor. Sac oruğu, belen tava, fellah köftesi, sürk salatası gibi birbirinden hem tat hem de yapım aşaması olarak farklı yemekler Hatay’ın dört bir köşesinde karşınıza çıkabiliyor.
Hatay’da Nerede Humus Yenir?
Bakla ezmesi olarak bilinen humus, Hatay yerlileri tarafından kahvaltıda da tüketiliyor. Orta Doğu coğrafyasının bu leziz yemeği sabah saatlerinde yendiğinde neredeyse tüm gün tok tutabiliyor. Bu tarz yerel tatlarda en az çok büyük mekanlar kadar sokak arasında bulunan ufak mekanlar da oldukça iddialı. Sokak aralarındaki mekanlar küçük alanlarında iddialı humuslar yapıyor. Bu alanlarda uzun süre ustalıkla servis yapan mekan sahipleri bakır küpte el emeğiyle yerli tahinden yaptıkları humusları müşterilerine sunuyor. Birçok Hataylıya göre şehrin en iyi humusu Reyhanlı’da yapılıyor. Reyhanlı’da, Antakya’ya göre daha krema kıvamında bir humus sunuluyor. Reyhanlı’daki bazı mekanlarsa oturur oturmaz sipariş vermeseniz de masanıza humus geliyor. Tıpkı humusun anavatanı olarak bilinen Lübnan’da yapılan lezzette humuslar, Reyhanlı’da mekanda tadılabiliyor.
Hatay’da Nerede Tatlı Yenir?

Kahvaltı, kahve, kebap gibi farklı yiyecek ve içecek türlerinde adını duyuran Hatay, tatlı konusunda da çok seçenek barındıran illerin başında geliyor. Hatay’da tatlı dendiğinde ise zihinlerde önce künefe oluşuyor. Uzun Çarşı’da bulunan mekanlar künefe için en sık tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Özellikle şehir dışından gelenler burada künefe yemeden dönmüyor. Kömürde ağır ağır pişen ve tabakta şerbetlenen künefeye isteğe göre fıstık ya da dondurma eşlik ediyor.

Künefeden daha farklı tatlılar denemek isteyenler için İskenderun’da hizmet veren baklavacılar bulunuyor. Şerbetli tatlılar konusunda künefe dahil birçok farklı tatlı baklavacılarda bulunabiliyor. Şerbetli tatlı haricinde tatlı tüketmek isteyenler için ise İskenderun’daki farklı çeşitler üreten pastaneler öneriliyor. Makarondan yaş pastaya onlarca farklı tatlı seçeneği ile pastaneler daha hafif tatlılar tercih edenlere hitap ediyor. Yine İskenderun’da bazı kafeler ise hem yöresel ev yemekleri hem de tatlılar yapıyor. Yöreye has hamur işleri ve tatlılar için bölgedeki kafe ve restoranları ziyaret edebilirsiniz.

Kahvaltı’dan tatlıya, kebaptan mezeye farklı lezzetleri tadacağınız ve binlerce yıllık tarihe şahit olacağınız Hatay’a yalnızca bir otobüs bileti ile ulaşabilirsiniz. Bulunduğunuz şehirden alacağınız bir otobüs bileti sizi gurme kentine konforlu bir şekilde ulaştırıyor. Türkiye’nin neresinde olursanız olun Hatay otobüs bileti seçeneğini kullanarak tüm bu lezzetlerin tadına siz de varabilirsiniz.

Kamil Koç Gurme Turları Konya’da Devam Ediyor!

Seyahat etmenin en güzel özelliklerinden biri yeni yerler keşfetmenin ve farklı lezzetleri tatmak. Yöresel lezzetler, ev yapımı yemekler ve çok daha fazlası her yeni seyahatin bir başka çekici yanı. 93 yıldır sizi gitmek istediğiniz rotalarla buluşturan Kamil Koç,...

Hatay’da Nereye Gidilir? Ne Yenir?

Farklı kültürlere ev sahipliği yapan bölgeler, bu kültürlerin mutfakları ile gastronomi zenginliğini de artırıyor. Binlerce yıldır çok farklı milletleri ve dinleri barındıran Hatay ise Türkiye'de bunun en net örneğini oluşturuyor. Farklı milletlere ev sahipliği yapan...

Eskişehir’de Eğlenceli Bir Hafta Sonu İçin Bilmeniz Gerekenler

Eskişehir, Avrupai görünümü ile son yıllarda adından sıkça söz ettiriyor. Popülaritesi arttıkça, özgün atmosferini deneyimlemek isteyen gezginler kente daha fazla ilgi gösterir hale geliyor. Konumu nedeniyle hafta sonu tatilleri için ideal destinasyonlar arasına adını...

Babalar Gününde Hafta Sonu Gezilecek Yerler

Babalar Günü yaklaşıyor. Dolayısıyla hediye alma telaşı da doruk noktasına ulaşıyor. 2019 yılında bu özel günü unutulmaz kılmak için babanıza birlikte hoş vakit geçireceğiniz bir tatil hediye edebilirsiniz. Bunun için nereyi seçeceğiniz konusunda ipuçlarına ihtiyaç...

Konya’da Gezilecek Yerleri Sizin İçin Araştırdık

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Konya, sadece yüzölçümü ile değil, tarihiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. M.Ö. 7000’li yıllardan itibaren birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kent, zaman içerisinde kültürel açıdan eşine az rastlanır zenginliğe sahip olmuş. Bir...