Ege’nin karşı kıyısına boylu boyuna uzanan Yunanistan ile ortak noktamız sadece Ege Denizi değil. Yaşam tarzları ve mutfak kültürlerimiz de birbirine oldukça yakın. Karayoluyla bile çok kısa ve rahat bir şekilde ulaşım olanağı bulunan ülkenin farklı lezzetleri denemeye değer. Keyifli bir Atina ya da Selanik otobüs yolculuğu sonrasında Yunan kültürüyle tanışmanın zamanı geldi. O lokum bizimdi, bu kahveyi asıl yapan bizdik, gibi tartışmaları bir kenara bırakarak, Yunanistan gezisi sırasında ne yenir hep beraber göz atalım.
Türkiye İle Ortak Yemekler

Farklı lezzetleri denemeden önce Yunanistan ile ortak lezzetlerimiz olduğunu hatırlatalım. O kadar ortak ki birçoğunun ismi Türkçedeki telaffuzuyla aynı. Simit, daha az susamlı ve biraz daha gevrektir. Zeytinyağının vazgeçilmezi enginar, bamya, fava yine aynı lezzete sahiptir. Cacıki, bizdeki cacık. Her daim sarımsaklı yoğurt ile hazırlanıyor. Bir alternatifse kuru cacık. Bu çeşit cacığın susuz olması anlamına geliyor. Tabii ki bizim olmasa olmazlarımız midye ve kokoreç burada da var ancak sunumu ve lezzeti biraz farklılık gösterebiliyor. Keftedes (köfte), dolmades (dolma), boureki (börek) isimleri aynı olsa da Yunanistan tatili sırasında bir de Yunan usulü olanını deneyin.

Mousakka (Musakka)
Musakka bildiğimiz musakka ile aynı söylense de lazanyaya benzer bir yemek çeşididir. Patates, patlıcan ve kaşar peyniri katılarak hazırlanan musakka üzerine beşamel sos eklenerek servis ediliyor. Bir dilim istediğinizde karnınızı fazlasıyla doyuracaktır. Bu nedenle dilerseniz iki kişi paylaşabilirsiniz.
Souvlaki
Bizdeki çöp şişe benzeyen etli yemektir. Özellikle pirinç pilavı ve Yunan salatası eşliğinde servis edilir. Koyun eti sevenler Yunanistan tatili sırasında mutlaka bu yemeği denemeliler.
Kavala Kurabiyesi
Kavala’nın meşhur kurabiyesi, yarım ay şeklinde, bademli, dışı ise pudra şekeriyle kaplanmış bir tatlı çeşididir. Ülkemizde de çok sevilen bir hamur işidir ve özellikle çayın yanında mükemmel bir lezzet katar.
Deniz Ürünleri

Ege sahiline gidip de deniz ürünü yememek olmaz. Bizdeki isimleriyle kalamar (kalamarika), karides (garides), kefal (kefali), barbun (barbuni) genel olarak damak tadı bize yakın olarak hazırlanıyor.

Yunan Salatası

Bizdeki çoban salatasını andıran, geleneksel Yunan salatası neredeyse her yemeğin yanında servis edilir. İri doğranmış domates, salatalık ve soğan, bol zeytinyağı ve beyaz peynir ile sunuluyor. Yunanistan’a ister yaz tatili ister kış tatili zamanında gidin, bu salatadan her restoranda bulabilirsiniz.

Özellikle Atatürk Evi için Selanik, mitolojiye aşık olanlar için Atina’yı görmek isteyenler. Yunanistan seferlerimizi buradan inceleyebilirsiniz.

Kamil Koç Gurme Turları Konya’da Devam Ediyor!

Seyahat etmenin en güzel özelliklerinden biri yeni yerler keşfetmenin ve farklı lezzetleri tatmak. Yöresel lezzetler, ev yapımı yemekler ve çok daha fazlası her yeni seyahatin bir başka çekici yanı. 93 yıldır sizi gitmek istediğiniz rotalarla buluşturan Kamil Koç,...

Hatay’da Nereye Gidilir? Ne Yenir?

Farklı kültürlere ev sahipliği yapan bölgeler, bu kültürlerin mutfakları ile gastronomi zenginliğini de artırıyor. Binlerce yıldır çok farklı milletleri ve dinleri barındıran Hatay ise Türkiye'de bunun en net örneğini oluşturuyor. Farklı milletlere ev sahipliği yapan...

Eskişehir’de Eğlenceli Bir Hafta Sonu İçin Bilmeniz Gerekenler

Eskişehir, Avrupai görünümü ile son yıllarda adından sıkça söz ettiriyor. Popülaritesi arttıkça, özgün atmosferini deneyimlemek isteyen gezginler kente daha fazla ilgi gösterir hale geliyor. Konumu nedeniyle hafta sonu tatilleri için ideal destinasyonlar arasına adını...

Babalar Gününde Hafta Sonu Gezilecek Yerler

Babalar Günü yaklaşıyor. Dolayısıyla hediye alma telaşı da doruk noktasına ulaşıyor. 2019 yılında bu özel günü unutulmaz kılmak için babanıza birlikte hoş vakit geçireceğiniz bir tatil hediye edebilirsiniz. Bunun için nereyi seçeceğiniz konusunda ipuçlarına ihtiyaç...

Konya’da Gezilecek Yerleri Sizin İçin Araştırdık

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Konya, sadece yüzölçümü ile değil, tarihiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. M.Ö. 7000’li yıllardan itibaren birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kent, zaman içerisinde kültürel açıdan eşine az rastlanır zenginliğe sahip olmuş. Bir...